Eredivisie Awards

Davy Klaassen uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand

Davy Klaassen is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand november heeft de middenvelder van Ajax volgens de statistieken het beste gepresteerd. AZ-linksback Owen Wijndal is Speler U21 van de Maand, Sparta Rotterdam is met drie spelers hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand.

Davy Klaassen won met Ajax in november van FC Utrecht (0-3), Heracles Almelo (5-0) en FC Emmen (0-5). Op De Oude Meerdijk nam de 27-jarige middenvelder zijn ploeg bij de hand met de openingstreffer en een fraaie assist op Labyad. Voor de Oranje-international de eerste keer in vier jaar dat hij een competitiewedstrijd afsloot als afmaker én aangever.

Net als in Emmen nam Klaassen ook in Utrecht het openingssalvo voor zijn rekening. Een handelsmerk van de middenvelder: 17 van zijn 49 doelpunten in de Eredivisie betekenden een 0-1 of 1-0 voorsprong voor Ajax. Daarnaast blinkt Klaassen dit seizoen uit in zijn passing: de speler noteert de hoogste passnauwkeurigheid (91,4%) van alle spelers met minstens vijf optredens in de Eredivisie.

Klaassen is de zevende Ajacied die wordt uitgeroepen tot Speler van de Maand, een prijs die sinds september 2017 wordt uitgereikt door de Eredivisie en FOX Sports. 


De prijs voor Speler van de Maand is uitgereikt door FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. Het interview met Klaassen is te zien op foxsports.nl - Foto: Ajax.

WIJNDAL VOOR DERDE KEER SPELER U21 VAN DE MAAND

Owen Wijndal beloont zijn uitstekende spel bij AZ met de prijs voor Speler U21 van de Maand. De club uit Alkmaar sloot alle drie wedstrijden in november winnend af (sc Heerenveen 0-3, FC Emmen 1-0 en Heracles Almelo 1-2) en klom daardoor naar de zevende plaats in de Eredivisie. Wijndal stond verdedigend zijn mannetje met 10 intercepties en 24 balveroveringen. Daarnaast zorgde hij ook in aanvallend opzicht voor gevaar met 5 doelpogingen en 4 gecreëerde kansen.

De prijs voor Speler U21 van de Maand wordt aan spelers uitgereikt die, bij aanvang van de competitie, 21 jaar of jonger zijn. De Zaandammer vierde eind november zijn 21e verjaardag en is dit jaar begonnen aan zijn vijfde seizoen in de Eredivisie. Hierin kwam de linksback tot 49 optredens en zijn derde prijs voor Speler van de Maand U21. Vorig seizoen won Wijndal de prijs in augustus en eveneens in november. 


De prijs voor Speler U21 van de Maand is uitgereikt door FOX Sports-verslaggever Aletha Leidelmeijer. Het interview is te zien op foxsports.nl - Foto: Ed van de Pol

SPARTA HOFLEVERANCIER IN ELFTAL VAN DE MAAND

Maar liefst zeven verschillende clubs vaardigen spelers af voor het Eredivisie Elftal van de Maand november. Sparta Rotterdam is met drie spelers hofleverancier in het elftal: de Kasteelheren wonnen in november van RKC Waalwijk (0-2) en ADO Den Haag (6-0) en verloren nipt van PSV (1-0). Ajax en PSV leveren elk twee spelers, terwijl AZ, FC Twente, Feyenoord en RKC Waalwijk het elftal compleet maken.

Het volledige Elftal van de Maand: Kostas Lamprou (RKC Waalwijk), Owen Wijndal (AZ), Marcos Senesi (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Dirk Abels (Sparta Rotterdam), Zakaria Labyad, Davy Klaassen (beiden Ajax), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilo Pereira da Silva (FC Twente), Lennart Thy (Sparta Rotterdam) en Donyell Malen (PSV). 

De verkiezing Eredivisie-speler van de maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports, Stats Perform en KPN.

Dit artikel delen