Eredivisie

De 250e van John van den Brom

De herstart van de Eredivisie aankomende vrijdag betekent tevens een mijlpaal voor John van den Brom. De wedstrijd van zijn FC Utrecht tegen PEC Zwolle is zijn 250e wedstrijd als trainer op het hoogste niveau in Nederland. Van den Brom, die in augustus 2010 zijn debuut maakte in de Eredivisie als eindverantwoordelijke van ADO Den Haag, mag zich met 249 wedstrijden onder de riem de meest ervaren trainer van het afgelopen decennium in deze competitie noemen: geen andere coach kwam in de jaren ’10 tot zoveel Eredivisieduels.

Meeste Eredivisieduels trainers jaren '10

Trainer 

Aantal 

John van den Brom

249

Peter Bosz

221

Ron Jans

221

Frank de Boer

187

Phillip Cocu

174

 

Van den Brom begint zijn 250e wedstrijd zonder Giovanni Troupée en Patrick Joosten, die op huurbasis naar respectievelijk FC Twente en Sparta Rotterdam zijn vertrokken. Daartegenover staat de komst van Jeroen Zoet als vervanger van de geblesseerde Maarten Paes. De doelman die gehuurd wordt van PSV lijkt een prima kandidaat om de 250e wedstrijd van Van den Brom naar een zege om te zetten: Zoet won in zijn Eredivisiecarrière meer uitduels in het MAC³PARK Stadion dan op elk ander speelveld (6).

Ook Van den Brom zelf heeft reden om met vertrouwen naar Zwolle af te reizen. De oefenmeester van FC Utrecht heeft namelijk tegen geen Eredivisietrainer zo vaak gecoacht zonder een punt te verspelen als tegen John Stegeman, zijn tegenstander van vrijdag. Van den Brom won alle acht ontmoetingen met Stegeman met een doelsaldo van dertig goals voor en acht tegen.

Trainers die John van den Brom het vaakst wist te verslaan (Eredivisie)

Tegenstander 

Gespeeld 

Winstpercentage 

John Stegeman

8

8

0

0

100%

Fons Groenendijk

8

6

1

1

75%

Jurgen Streppel

7

5

2

0

71%

Erwin van de Looi

8

5

2

1

63%

Peter Bosz

9

5

1

3

56%

 

Dit artikel delen