Eredivisie

De Graafschap boekt bij PEC Zwolle eerste uitzege in Eredivisie sinds 2016

De Graafschap heeft zaterdagavond bij PEC Zwolle haar eerste uitzege van het seizoen geboekt. De Superboeren pakten voor het eerst sinds april 2016 drie punten buitenshuis in de Eredivisie: 0-3.

Jaap Stam won na zijn komst drie keer op rij met PEC Zwolle, maar inmiddels is de klad erin gekomen. Na de nederlaag vorige week bij ADO Den Haag (1-0) was het zaterdagavond opnieuw niet best. De Graafschap scoorde drie keer, waardoor PEC Zwolle het onderspit dolf. 

De thuisploeg miste onder meer de geschorste Younes Namli en zonder de creatieveling had de thuisploeg moeite om tot kansen te komen. De Graafschap was aan de overkant juist dodelijk. In de eerste helft was Thomas Lam onfortuinlijk door de bal in eigen doel te werken, in het tweede bedrijf scoorde Charlison Benschop na een diepe pass van Azor Matusiwa. 

Even leek het duel nog spannend te worden, nadat Fabian Serrarens namens De Graafschap een rode kaart kreeg. De spits van de club uit Doetinchem gaf een elleboogstoot en moest inrukken. PEC Zwolle ging op jacht naar een doelpunt, maar zag de beslissing vallen aan de andere kant. Delano Burgzorg zorgde voor de 0-3 en zijn derde competitiegoal van het seizoen. 

Door de zege van De Graafschap is het gat met hekkensluiter NAC Breda voorlopig vier punten. De Brabanders spelen op zaterdagavond tegen FC Groningen. 

 

Dit artikel delen