Eredivisie

De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden

Met zijn hattrick tegen Feyenoord benadrukte Myron Boadu nogmaals zijn gretige scoringsdrift als het gaat om wedstrijden tegen topploegen. De cijfers liegen er niet om. Sinds zijn debuut in de Eredivisie speelde de 20-jarige spits elf keer tegen clubs uit de traditionele top-3. Daarin scoorde hij tien keer.

Wat Myron Boadu in het seizoen 2019-2020 presteert, is zelden vertoond in de Eredivisie. In De Kuip, het Philips Stadion en in de Johan Cruijff Arena was hij trefzeker. Wat het nog bijzonderder maakt, is dat de spits van AZ dan pas net negentien kaarsjes uit heeft geblazen op zijn verjaardagstaart. Wanneer Boadu ook in Amsterdam scoort, is hij net twee maanden 19 jaar.

De scoringsdrift van Boadu in topwedstrijden heeft wat weg van de paringsdans van bijen. Op het moment dat de menigte het grootst is en alle ogen zijn gericht op de prestatie, moet er toegeslagen worden. De geboren Amsterdammer beheerst dat kunstje al op jonge leeftijd en misschien nog wel belangrijker: hij is in staat om dat door te zetten. Als een roofdier die alleen nog op instinct hoeft te jagen, omdat hij weet dat presteren in de jacht wel gaat lukken.

Het kalenderjaar 2020 staat niet bol van de toppers, mede omdat de KNVB alle topwedstrijden van het seizoen 2020-2021 tot na de winter verschuift in de hoop dat er publiek deze wedstrijden kan bijwonen. Het vervolg van de wedstrijd op 3 januari 2020 tegen Ajax kan pas in 2021 worden gegeven door de eenmalig Nederland international.

In 2021 Feyenoord opnieuw slachtoffer van 'roofdier' Boadu

Als er een nieuw kalenderjaar aanbreekt, staat zijn teller op slechts vier doelpunten. Niemand hoeft Boadu te vertellen dat dat voor zijn doen karig is. Zelf geeft hij vaak genoeg aan dat er meer doelpunten moeten komen.

Wanneer AZ in Eindhoven weer met 1-3 wint, komt de naam van de Nederlander met Ghanese roots nog niet op het scorebord. Eenmaal in De Kuip gebeurt dat wel. Na assists van Fredrik Midtsjø en Calvin Stengs brengen doelpunten van Boadu AZ als vanouds de zege.

Na twee treffers tegen VVV-Venlo is Feyenoord zondagmiddag opnieuw slachtoffer van Boadu’s scoringsdrift. Na een hattrick tegen de Rotterdammers staat zijn teller voor dit seizoen op elf doelpunten. In vijf ontmoetingen met de Rotterdammers, scoort de AZ-spits zes keer. 

Boadu heeft nog twee data die hij met rood kan omcirkelen in zijn agenda. Op 21 maart ontvangt AZ in Alkmaar PSV, op 24 april moet Ajax weer vrezen voor de spits in de Johan Cruijff Arena.

 

Dit artikel delen