Eredivisie

De opzet van Super League is voor de Eredivisie CV niet aanvaardbaar

De Eredivisie CV heeft gisteren en vandaag gebruikt om zich te verdiepen met het oog op de toekomst van het Nederlands betaald voetbal en de Europees spelende clubs daarin vertegenwoordigd. De belangenorganisatie van de achttien eredivisieclubs is van mening dat de opzet van The Super League niet aanvaardbaar is.

Eredivisie-directeur Jan de Jong: "Het belangrijkste bezwaar is dat sportieve prestaties in de nationale competitie niet van invloed lijken te zijn op het kunnen meedoen aan deze nieuwe Europese competitie (The Super League, red.). Dit holt het belang van de nationale competities uit, maar vooral tornt het aan de basisprincipes van sport."

"Presteren moet beloond worden. En iedereen moet in theorie van iedereen kunnen winnen of in ieder geval kunnen uitkomen in wedstrijden tegen elkaar. Dat verklaart ook waarom supporters in diverse landen zo krachtig reageren en ageren tegen dit initiatief. Die hebben dat feilloos in de gaten."

"Voor de duidelijkheid, de Eredivisie CV heeft samen met de KNVB en de Europees spelende clubs in een eerder stadium ook aan de UEFA laten weten de nodige op- en aanmerkingen te hebben ten aanzien van de bestaande Europese competities en verdeling van de gelden", aldus Jan de Jong.  

Dit artikel delen