Eredivisie

De Waal en Darfalou naar PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft twee nieuwe aanvallers aan de selectie toegevoegd. De 19-jarige aanvaller Max de Waal wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax, terwijl ook Vitesse-speler Oussama Darfalou op huurbasis naar Zwolle vertrekt.

Max de Waal

De Waal speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de speler, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Hierin scoorde de spits in totaal negen keer en kroonde hij zich tot wintertopscorer van Jong Ajax.

Max de Waal op de website van PEC Zwolle: ,,Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment. Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben dient via PEC de mogelijkheid zich aan om voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk. Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar; handhaving. De club en supporters kunnen er vanuit gaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken.”

Oussama Darfalou

De 28-jarige aanvaller Oussama Darfalou sluit per direct aan bij de selectie van Dick Schreuder, met wie de speler in Arnhem ook al samenwerkte. De Algerijnse aanvaller kwam in 2018, als topscorer van Algerije, in Nederland terecht bij Vitesse. Hier speelde Darfalou tot op heden 93 wedstrijden en maakte daarin negentien doelpunten. In het seizoen 2019/2020 werd Darfalou al eens aan VVV-Venlo verhuurd.

Dit seizoen speelde Darfalou twaalf competitiewedstrijden voor Vitesse en kwam hij in vier van de zes poulewedstrijden in de Conference League in actie. Darfalou heeft daarnaast internationale ervaring met zijn thuisland. In 2016 ging hij met de nationale ploeg mee naar de Olympische Spelen. Bij zijn debuut voor Algerije scoorde de aanvaller zelfs binnen de minuut.

Oussama Darfalou over zijn komst naar Zwolle: ,,Ik kan heel kort zijn: ik wil voetballen en doelpunten maken. Bij Vitesse is er dit seizoen niet ieder weekend uitzicht op speeltijd voor mij. Ik ben dan ook blij dat ze mee wilden werken aan een verhuur en dat ik in Zwolle weer onder trainer Dick Schreuder mag werken. Van hem heb ik bij Vitesse in die paar maanden veel geleerd. Ik heb met de trainer gesproken en de opdracht is duidelijk, handhaving in de Eredivisie.”

Dit artikel delen