Eredivisie

Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22

Het Eredivisieseizoen 2021/’22 begint op vrijdag 13 augustus aan de Vetkampstraat in Deventer waar promovendus Go Ahead Eagles het opneemt tegen sc Heerenveen. Naar aanleiding van het  concept competitieprogramma zijn enkele verzoeken en reacties van clubs en gemeenten binnengekomen en is een klein aantal wedstrijden gewijzigd, voornamelijk in aanvangstijd. Dit programma is nu definitief.

Het Eredivisieseizoen 2021/’22 start op vrijdag 13 augustus met Go Ahead Eagles tegen sc Heerenveen, die om 20.00 uur aftrappen aan de Vetkampstraat. Op vrijdag 6 augustus beginnen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie aan het nieuwe seizoen.

65 jaar Eredivisie

Volgend seizoen bestaat de Eredivisie 65 jaar. Het jubileum wordt een seizoen lang gevierd. Naast een nieuw jubileumlogo staat ook de eerste speelronde deels in het teken van 65 jaar Eredivisie. Zo stonden Willem II - Feyenoord en DOS (voorloper van het huidige FC Utrecht) - Sparta Rotterdam tegenover elkaar tijdens de eerste speelronde ooit in 1956.

Vanaf de zomerstop wordt meer bekend gemaakt over de andere initiatieven die in het kader van 65 jaar Eredivisie georganiseerd worden.

Rooskleuriger seizoen

"Afgelopen seizoen was het spannend of de competities vanwege de coronapandemie op tijd kon worden uitgespeeld. Dat is gelukt en voor het komend seizoen ziet het er weer een stuk rooskleuriger uit’”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. “Zoals elk jaar hebben we naar alle betrokkenen geluisterd en geprobeerd het competitieprogramma zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en struikelblokken van iedereen. Alle partijen hebben zich weer zo flexibel mogelijk opgesteld, daar zijn we ze dankbaar voor. Laten we hopen op een spannend en spectaculair seizoen 2021/’22!”

Europese wijzigingen

De prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, Vitesse) kunnen ervoor zorgen dat er nog wijzigingen worden aangebracht in het competitieprogramma om het programma beter af te stemmen op dat van clubs met Champions League-, Europa League- of Conference League-verplichtingen. Dat gebeurt na dinsdag 3 augustus, na 31 augustus en na 22 december.

Totstandkoming

De werkzaamheden voor de nieuwe competitieprogramma's beginnen ieder jaar in oktober. Eerst worden de internationale speeldagen (interlands en Europees voetbal) doorgegeven door de FIFA en de UEFA. Daarna wordt in overleg met de overheid en clubs de speeldagenkalender bepaald voor de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB Beker en de play-offs.

Vervolgens wordt er een conceptcompetitieprogramma gemaakt voor de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, waarbij rekening wordt gehouden met talloze aspecten. Dat zijn uiteraard sportieve aspecten, maar ook wensen en knelpunten vanuit lokale overheden, clubs, supporters en ESPN. Gedurende het proces is het programma overlegd met het Supporterscollectief Nederland, de Eredivisie CV, de CED, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

Volledig  Eredivisie programma 2021/22

Klik hier voor het volledig (en definitief) competitieprogramma betaald voetbal 2021-22

Dit artikel delen