Eredivisie

Derbystar ook komende jaren officile wedstrijdbal Eredivisie

In de Eredivisie wordt ook de komende drie seizoenen met een bal van Derbystar gevoetbald. Derbystar-distributeur Deventrade en Eredivisie Media & Marketing (EMM) kwamen de contractverlenging overeen in aanloop naar de lancering van de nieuwe officiële Eredivisiebal voor het seizoen 2019/2020, ‘de Rembrandt’. 

De contractverlenging betekent een verder vervolg van de succesvolle samenwerking tussen Deventrade en de Eredivisie, die al in 2008 is gestart. “Een voetbal van Derbystar staat alom bekend als kwalitatief hoogstaand en voorzien van verfijnde technieken,” zegt Eredivisie-directeur Alex Tielbeke. “Daarnaast durft Derbystar samen met ons te kiezen voor elegante ontwerpen, die vaak ook nog eens een maatschappelijk sterk verhaal vertellen. Daarom zijn ze een ideale partner voor de Eredivisie.”

Vernieuwende weg

Deventrade en de Eredivisie zijn de afgelopen jaren een vernieuwende weg ingeslagen door voor het design van de bal de samenwerking te zoeken met bekende Nederlanders en geregeld te kiezen voor een maatschappelijk verhaal. Na het speciale ontwerp van Henk Schiffmacher voor ’60 jaar Eredivisie’ (2017) en het ontwerp van een elftal kinderen onder leiding van Johnny de Mol (2018), sieren door een samenwerking met het Rijksmuseum komend seizoen etsen van Rembrandt de officiële wedstrijdbal van de Eredivisie. Dit als onderdeel van ‘Het jaar van Rembrandt’.

Deze aanpak bevalt ook Derbystar, zegt Marthijn Pothoven, algemeen directeur Deventrade: “De Eredivisiebal is een uniek product met een bijzondere, verbindende rol. Daarom is het zo mooi om ieder jaar opnieuw te verrassen met het design. Bovendien is het voor ons een geweldige uitdaging om het maximale uit de technische mogelijkheden te halen. De gedetailleerde etsen van Rembrandt die op de panels zijn geprint, vormen daarin een nieuw hoogtepunt. Wij zijn erg trots op de samenwerking met de Eredivisie en kijken uit naar de komende seizoenen.”

Derbystar Brillant

Willem van Hanegem, die onlangs de eerste Rembrandtbal in ontvangst mocht nemen, zei het in talkshow ‘M’ als volgt: “Het is een Derbystar. Als je daar niet mee kan trappen, dan kan je net zo goed stoppen.” Een mooie samenvatting van hoe Derbystar-ballen doorgaans door profcoaches en topspelers worden beoordeeld. Niet voor niets is het de officiële wedstrijdbal van de Eredivisie, Bundesliga, Keuken Kampioen Divisie, Tweede en Derde Divisie én marktleider in amateurvoetbal.

Derbystar staat met name bekend om de zeer stabiele vluchteigenschappen. Gevormd door 32 panels en een perfecte ronde binnenbal, het juiste contragewicht en de zorgvuldige manier van stikken. De Brillant APS, de bal die in de Eredivisie wordt gebruikt, is door de Universiteit van Tsukuba (Japan) in een windtunnel getest. Het resultaat toont aan dat de Brillant APS betere aerodynamische eigenschappen heeft dan elke andere bal. De bal wordt pas in een laat stadium van de vlucht gevoelig voor luchtweerstand. Dit zorgt voor een hogere, langdurige snelheid met een gelijkmatige vlucht.

De nieuwe bal is vanaf aankomend seizoen verkrijgbaar bij de sportspeciaalzaak en online via bijvoorbeeld www.sportdirect.com. De bal verschijnt ook in een mini-, replica- en light-editie.

 

Dit artikel delen