Eredivisie Awards

Dessers uitgeroepen tot speler van de maand november

Cyriel Dessers is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand november. De aanvaller van Heracles Almelo was statistisch gezien de best presterende voetballer. Owen Wijndal heeft opnieuw de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst genomen en maakt namens hofleverancier AZ deel uit van het Elftal van de Maand.

Cyriel Dessers was in november bij negen doelpunten betrokken. Met een hattrick en twee assists tegen VVV-Venlo (6-1 winst) en twee doelpunten en een assist tegen ADO Den Haag (4-0 winst) kreeg de 24-jarige spits het thuispubliek op de banken. Dessers schoot in vier wedstrijden dertien keer op doel, het hoogste aantal van alle spelers in de eredivisie. Daarnaast noteerde de aanvaller 42 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Met elf doelpunten is Dessers momenteel topscorer in de eredivisie en een clubrecord rijker. De Belgische spits is de eerste speler van Heracles Almelo die in zijn eerste vijftien eredivisiewedstrijden elf keer tot scoren kwam. Het vorige record stond op naam van Herman Morsink met tien doelpunten in '63/'64.

Het is voor Dessers de eerste Speler van de Maand-prijs. De Heraclied werd in november op de voet gevolgd door AZ-linksback Owen Wijndal en Ajax-aanvaller Quincy Promes, die respectievelijk tweede en derde zijn geworden op de door  statistieken bepaalde ranglijst.

 

OWEN WIJNDAL OPNIEUW SPELER VAN DE MAAND U21

Owen Wijndal is voor de tweede keer uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. Eerder viel hem die eer te beurt in augustus. De 20-jarige linksback was in november regelmatig voor het doel van de tegenstander te vinden. Wijndal noteerde 29 balcontacten in het vijandelijk strafschopgebied, het meest van alle verdedigers of middenvelders in de Eredivisie. Daarnaast had de jeugdexponent een passnauwkeurigheid van 87% en gaf hij twee assists.

Ook verdedigend stond Wijndal zijn mannetje. In een ongeslagen reeks met geen enkel tegendoelpunt kwam de linksback tot elf intercepties en zeven geslaagde tackles. Wijndal houdt in het U21-maandoverzicht onder meer Ch├ę Nunnely (Willem II) en Sven Botman (sc Heerenveen) achter zich.

 

AZ-DEFENSIE KLEURT HET ELFTAL VAN DE MAAND

AZ is met vier spelers hofleverancier voor het eredivisie Elftal van de Maand. Door de aanwezigheid van Svensson, Hatzidiakos en Wijndal is de minst gepasseerde verdediging sterk vertegenwoordigd in het elftal. AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners vult het drietal aan. Na AZ volgen Ajax (Promes en Van de Beek) en Heracles Almelo (Dessers en Merkel) met elk twee spelers.

Het volledige eredivisie Elftal van de Maand: Timon Wellenreuther (Willem II), Jonas Svensson (AZ), Pantelis Hatzidiakos (AZ), Sven Botman (sc Heerenveen), Owen Wijndal (AZ), Alexander Merkel (Heracles Almelo), Donny van de Beek (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Steven Berghuis (Feyenoord), Cyriel Dessers (Heracles Almelo) en Quincy Promes (Ajax).

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met Opta Sports (official match data supplier) en FOX Sports. De scores worden objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. De prijs voor Speler van de Maand U21 wordt aan spelers uitgereikt die, bij aanvang van de competitie, 21 jaar of jonger zijn.

Dit artikel delen