Eredivisie

Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen?

Deyovaisio Zeefuik is bezig aan een sterk eredivisieseizoen. Verdedigend stond de back van FC Groningen al langer zijn mannetje, maar ook aanvallend begint hij steeds meer te leveren. 

Afgelopen week was Zeefuik belangrijk met een assist bij de tweede goal van FC Groningen op bezoek bij Sparta Rotterdam, in die wedstrijd was hij de Groninger met de hoogste passnauwkeurigheid (86,1% - 30 van de 36 passes kwamen aan).

 Meeste succesvolle dribbels (verdedigers)

 Deyovaisio Zeefuik
 33   
 Ridgeciano Haps
 31
 Tobias Pachonik
 26
 Denzel Dumfries
 24
 Lorenzo Burnet 
 24


Dit seizoen is hij ook de FC Groningen-speler met de meeste succesvolle dribbels, al 33 keer passeerde hij een tegenstander met een geslaagde dribbelactie. In de Eredivisie is er geen enkele verdediger die hem dit na kan zeggen.

Verdedigend blinkt Zeefuik uit in zijn duelkracht en balheroveringen. Slechts vier verdedigers noteerden dit eredivisieseizoen meer balheroveringen dan hij (158), terwijl hij de verdediger is met de meeste gewonnen duels in deze jaargang. 

 Meeste gewonnen duels (verdedigers)
 Deyovaisio Zeefuik  189
 Denzel Dumfries  177
 Sven Botman  160
 Joël Veltman  159
 Max Clark  150


Het zijn indrukwekkende cijfers voor Zeefuik, die met zijn collega’s verantwoordelijk is voor het lage aantal tegentreffers van zijn ploeg. FC Groningen kreeg in geen van de laatste vijftien eredivisieduels meer dan één doelpunt tegen; dat lukte de Groningers nooit eerder in zestien eredivisiewedstrijden op rij (ook 15 in 1993).

Bekijk hier alle statistieken van Deyovaisio Zeefuik bij FC Groningen.

Dit artikel delen