Eredivisie

Doan deal: PSV haalt Japanse middenvelder van FC Groningen

Witte rook vanuit Eindhoven; PSV heeft Ritsu Doan van FC Groningen overgenomen. De Eindhovenaren hebben de Japanner na lang onderhandelen weten vast te leggen. 

De linkspoot werd al langere tijd in verband gebracht met PSV maar het duurde even voordat er een akkoord was tussen Groningen en PSV. Het aantrekken van Doan is onder voorbehoud van de medische keuring, die zal later deze week plaatsvinden. 

“We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen “, zegt technisch manager John de Jong op de clubsite. “Doan past perfect in ons profiel en daarom ben ik er erg tevreden mee dat we er met FC Groningen uit zijn gekomen.”

Doan speelde de afgelopen twee jaar in Groningen. Hij werd eerst een seizoen gehuurd van Gamba Osaka en kwam vorig jaar voor ruim één miljoen euro definitief naar Het Hoge Noorden.

De Japans-international scoorde in 66 wedstrijden zestien keer voor FC Groningen en bereidde zeven goals voor. Tegen FC Emmen en FC Twente speelde Doan nog mee bij FC Groningen maar in de wedstrijd tegen AZ werd hij al buiten de selectie gelaten door trainer Danny Buijs.

De ploeg van Mark van Bommel was na het vertrek van Hirving Lozano naar Napoli op zoek naar een speler met veel creativiteit. (FOX Sports)

Dit artikel delen