Eredivisie Awards

Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand

Dusan Tadic is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvaller van Ajax was in maart statistisch gezien de best presterende voetballer. Willem II-spits Alexander Isak neemt de prijs voor Talent van de Maand in ontvangst.

Dusan Tadic scoorde tegen PSV zijn twintigste doelpunt in de Eredivisie. De 30-jarige Serviër is na Arek Milik in 2015/'16 de tweede Ajax-speler dit decennium die bij minimaal 28 doelpunten betrokken is een seizoen (20 doelpunten en 8 assists).

Ook in de vier speelrondes in maart was Tadic in aanvallend opzicht gevaarlijk. De clubtopscorer schoot acht keer, waarvan vijf keer op doel (4 goals) en drie keer werd een schot geblokkeerd door een tegenstander. De laatste keer dat Tadic in de Eredivisie een bal naast of over het doel schoot, was op 20 januari tegen sc Heerenveen (4-4).  

Met zijn vier doelpunten, één assist, veertien gecreëerde kansen, 21 voorzetten en een passnauwkeurigheid van 78% wist Tadic onder meer Steven Berghuis (Feyenoord), Adrián Dalmau (Heracles Almelo), Andrija Novakovich (Fortuna Sittard) en Nicolas Gavory (FC Utrecht) achter zich te houden in het Speler van de Maand-klassement.

Dusan Tadic heeft de bokaal vrijdag ontvangen uit handen van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. Het is de vijfde keer dat een speler van Ajax de prijs voor Speler van de Maand wint. Eerder werden Hakim Ziyech (oktober), Nicolás Tagliafico (november) en Frenkie de Jong (december en februari) uitgeroepen tot Speler van de Maand.

 

Alexander Isak is Talent van de Maand

Willem II-revalatie Alexander Isak is uitgeroepen tot Talent van de Maand. De 19-jarige huurling van Borussia Dortmund schreef zaterdag geschiedenis door als eerste speler in de Eredivisie drie strafschoppen te benutten in één wedstrijd en als jongste Willem II'er ooit een hattrick te maken.

In maart wist de Zweedse international zeven keer te scoren en gaf hij één assist. Daarnaast schoot Isak zeven keer op doel en noteerde hij 34 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander. Na tien wedstrijden in de Eredivisie staat de teller van de aanvaller op tien doelpunten en drie assists.

Isak heeft de prijs voor Talent van de Maand donderdag ontvangen uit handen van FOX Sports-verslaggever Maarten van Os.

 

PEC Zwolle hofleverancier Elftal van de Maand

In het Elftal van de Maand, gebaseerd op individuele spelersstatistieken, is PEC Zwolle hofleverancier. Met Younes Namli, Darryl Lachman en Mickey van der Hart levert de Overijsselse club drie spelers af. Opvallend is dat voor het eerst dit seizoen geen speler van PSV in het elftal is opgenomen.

Het Elftal van de Maand bestaat uit: Mickey van der Hart (PEC Zwolle); Nicolas Gavory (FC Utrecht), Willem Janssen (FC Utrecht) en Darryl Lachman (PEC Zwolle); Alexander Büttner (Vitesse), Younes Namli (PEC Zwolle) en Martin Ødegaard (Vitesse); Dusan Tadic (Ajax), Adrián Dalmau (Heracles Almelo), Andrija Novakovich (Fortuna Sittard) en Steven Berghuis (Feyenoord).

Ranking op basis van statistieken

De prijs voor Speler van de Maand bestaat sinds dit seizoen en is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. De spelers worden individueel beoordeeld aan de hand van tientallen statistieken. Om in aanmerking te komen voor een prijs of een nominatie in het elftal moet een speler minstens twee derde van het totale aantal speelminuten gespeeld hebben. Voor de talentenprijs komen alleen spelers in aanmerking die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

Dit artikel delen