Eredivisie Awards

Eerste Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs voor Kenneth Taylor

De 20-jarige Kenneth Taylor heeft in november, eveneens op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste gepresteerd van alle spelers van 21 jaar of jonger. Voor de Oranje-international is het zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

Hoewel het voor Ajax niet de beste maand was (twee keer gelijkspel en één keer verlies) en Taylor liefst 98 speelminuten miste, was de middenvelder met twee goals en een assist het productiefst. Kenneth Taylor scoorde in november met twee van zijn drie doelpogingen, even vaak als met zijn voorgaande twaalf schoten in de Eredivisie. Daarnaast verstuurden slechts drie Ajacieden meer passes op de helft van de tegenstander (116, waarvan 102 succesvol), terwijl negen teamgenoten meer speelminuten maakten.

Door zijn deelname aan het wereldkampioenschap voetbal ontvangt de Ajax-middenvelder pas bij terugkomst in Nederland de prijs. Daar ontvangt hij ook een cheque van €2.500,- namens de VriendenLoterij. Dit bedrag gaat naar Sportvereniging De Foresters in Heiloo, de amateurclub waar Taylor zijn voetbalcarrière op jonge leeftijd begon. Daarnaast heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundation.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen