Eredivisie Awards

Manfred Ugalde is het Johan Cruijff Talent van de Maand Maart

De 20-jarige Manfred Ugalde heeft in maart, eveneens op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste gepresteerd van alle eredivisiespelers van 21 jaar of jonger. Voor de aanvaller van FC Twente is het zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

De Costa Ricaan kan terugkijken op één van zijn beste maanden in zijn carrière. Ugalde scoorde als invaller tegen sc Heerenveen (3-3), maakte twee goals als basisspeler tegen Fortuna Sittard (0-3) en was de gevierde man door beide goals tegen AZ (2-1) voor zijn rekening te nemen. Met zijn vijf doelpunten scoorde de spits afgelopen maand minstens twee keer vaker dan iedere eredivisiespeler en was hij iedere 36 minuten in de Eredivisie goed voor een goal.

Daarnaast was Ugalde in maart goed voor veertien schoten en zeven schoten op doel, ondanks hij slechts 67% van het totaal aantal speelminuten speelde was dat meer dan iedere andere speler. Het leverde de aanvaller van FC Twente tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op. Helaas blijft het voor de fans van FC Twente daar voorlopig bij: door een knieblessure staat het goudhaantje voorlopig weken langs de kant.

Naast een bokaal ontvangt de spits namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500,- ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Ook heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundation.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Cristian Willaert. Het interview met Ugalde bekijk je hier

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2022/23 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen