Eredivisie

Eerste zege AZ na vijf gelijke spelen

AZ heeft voor het eerst dit seizoen een Eredivisie-duel gewonnen. Na vijf gelijke spelen, waarbij er vier keer op rij een voorsprong uit handen werd gegeven, was het nu wel raak tegen RKC Waalwijk: 3-0.

AZ kwam al na vijf minuten op voorsprong toen Calvin Stengs met rechts knap een voorzet van Teun Koopmeiners tot doelpunt promoveerde: 1-0. 

Een tweede doelpunt bleef lang uit, mede omdat Teun Koopmeiners voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen faalde vanaf elf meter.

Kostas Lamprou keerde de zwak ingeschoten strafschop van Koopmeiners. Tegen Sparta Rotterdam leidde een gemiste penalty van de aanvoerder van AZ een waanzinnige 4-4 comeback in voor de Rotterdammers.

Gudmundsson goudhaantje

Nu bleef AZ een vijfde blamage op rij bespaard. Albert Gudmundsson, vorige week nog de schlemiel tegen ADO Den Haag, zorgde vlak na de misser van Koopmeiners voor de bevrijdende 2-0 én de 3-0. De IJslander bracht daarmee zijn weektotaal op vier, ook tegen Rijeka was de aanvaller twee keer trefzeker.

RKC dat in de vorige speelronde nog knap een punt pakte tegen Feyenoord, kon het AZ geen moment lastig maken. De Waalwijkers waagden pas in de 75ste de eerste doelpoging, maar Marco Bizot werd niet op de proef gesteld.

Myron Boadu, die net als Ferdy Druijf en Timo Letschert weer mocht aansluiten bij de selectie na besmet te zijn geweest met het coronavirus, kon zijn invalbeurt niet opluisteren met een treffer. 

AZ komt door de eerste Eredivisie-zege op 8 punten uit 6 duels. Koploper Ajax en eerste achtervolger Vitesse, die 1 duel meer speelden, hebben 10 punten meer. (FOX Sports)

Dit artikel delen