Eredivisie Awards

Elayis Tavsan is Johan Cruijff Talent van de Maand oktober

Elayis Tavşan is uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. In oktober heeft de 20-jarige aanvaller van N.E.C. Nijmegen volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. De speler heeft de prijs én cheques deze week in ontvangst genomen.

Elayis Tavşan is op basis van statistieken en de stemmen van voetballiefhebbers verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand oktober. De 20-jarige Rotterdammer is na teamgenoot Ali Akman (augustus) de tweede speler van N.E.C. Nijmegen die de talentenprijs dit seizoen in ontvangst neemt.

Ondanks oktober 2021 door de ingestorte tribune een zwarte bladzijde in de geschiedenis is, verloopt het sportief gezien crescendo bij de Nijmegenaren. De promovendus won van Fortuna Sittard (1-3), FC Twente (1-2), FC Groningen (3-0) en moest enkel haar meerdere erkennen in Vitesse (0-1). De Nijmeegse club staat momenteel op een keurige zevende plaats in de Eredivisie.

Tavşan speelde een grote rol in de sportieve opmars van N.E.C. De aanvaller scoorde in oktober drie keer. Hij is dit seizoen de een-na-jongste speler met minimaal drie treffers (20 jaar en 185 dagen) en heeft enkel teamgenoot Ali Akman (19 jaar en 197 dagen) voor zich. Daarnaast is hij van alle spelers onder 21 jaar de speler met de meeste succesvolle dribbels in de Eredivisie (9).

Tavşan ontving naast de maandprijs ook namens de VriendenLoterij twee cheques. Één cheque van € 2.500 voor zijn oude amateurclub, Victoria'04 in Vlaardingen, waar hij op zijn zevende zijn jeugdopleiding genoot. En een cheque van € 5.000 om te doneren aan een project van de Johan Cruyff Foundation, waardoor er frames voor framevoetbal aangeschaft kan worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en Eredivisie Elftal van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN. Deze onderdelen wegen, naast de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches, ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen