Eredivisie

EREDIVISIE-ARCHIEF: Willem II schiet uit de startblokken in sneeuwduel

Nu de winterstop is aangebroken is het tijd om terug te kijken naar de 62-jarige historie van de Eredivisie. Iets meer dan tien jaar geleden stond Willem II – FC Groningen op het programma, en totaal onverwachts maakte het groene veld plaats voor een wit sneeuwlaken.

Nog sneller dan dat Willem II op een 3-0 voorsprong kwam, was de sneeuw dat op het gras van het Koning Willem II-stadion bleef plakken. Gewapend met een oranje bal, sneeuwschuivers en shirts met lange mouwen maakte beide teams er een echte sneeuwwedstrijd van. Willem II-spits Frank Demouge scoorde dit duel twee keer, en zou uiteindelijk zijn meest trefzekere Eredivisieseizoen allertijden beleven met 14 goals.

Bekijk de historische beelden van de sneeuwwedstrijd hieronder.  

OVER HET EREDIVISIE-ARCHIEF
De Eredivisie CV heeft samen met de Eredivisieclubs, NOS, Beeld & Geluid, ODMedia en Google een archief op YouTube gelanceerd. In dit archief zijn ruim 1.000 hoogtepunten van de 53 (voormalige) Eredivisieclubs te bekijken, waaronder doelpunten, samenvattingen en zelfs live-wedstrijden. Met het ontsluiten van dit cultureel voetbalerfgoed wil de Eredivisie het 60-jarig archief veilig stellen voor de toekomst en toegankelijk maken voor fans in binnen- en buitenland. Alle archiefkanalen zijn hier te bekijken.

Dit artikel delen