Eredivisie

Eredivisie Awards dit jaar op 30 augustus

Een primeur voor de Eredivisie Awards: bij de feestelijke ceremonie die volgt op het voetbalseizoen 2021-2022 worden niet alleen de mannen uit de Eredivisie geëerd, ook de speelsters van de Azerion Vrouwen Eredivisie vallen in de prijzen. De uitreiking van de Eredivisie Awards vindt dit jaar plaats op dinsdag 30 augustus en is live te zien bij ESPN.

Prijzenregen in omgetoverde clubhuis

In aanwezigheid van spelers, coaches en andere prominenten uit de Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie worden op dinsdag 30 augustus prijzen uitgereikt als 'Eredivisie Speler van het Jaar' bij zowel de mannen als vrouwen, 'Johan Cruijff Talent van het Jaar' en de Willy van der Kuijlen-trofee. Ook wordt er een Eredivisielegende geëerd met de Eredivisie oeuvreprijs.

De Eredivisie Awards worden uitgereikt in DeFabrique in Utrecht, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot clubhuis. De avond wordt gehost door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias.

Fans bepalen 'Doelpunt van het Jaar'

Voetbalfans hebben ook dit jaar een belangrijk aandeel in het vaststellen van de prijswinnaars. Door gedurende het seizoen te stemmen op de KPN Man of the Match is bij de mannen (naast data) de shortlist voor 'Eredivisie Speler van het Jaar' samengesteld. Daarnaast bepalen voor het eerst de fans welke goal bekroond wordt met de titel 'Doelpunt van het Jaar'. De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV en ESPN, in samenwerking met de Azerion Vrouwen Eredivisie. Holland Casino, VriendenLoterij en KPN zijn partner van de Eredivisie Awards.

Dit artikel delen