Eredivisie

Eredivisie-directeur Jan de Jong treedt toe tot de Board of Directors van de European Leagues

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie, is vrijdag unaniem verkozen als lid van de Board of Directors van de European Leagues, de belangenbehartiger van de Europese voetbalcompetities.

European Leagues

Jan de Jong is tijdens de algemene vergadering van de European Leagues in Riga voorgedragen om de vacante positie in de Board of Directors invulling te geven. Door de Europese voetbalcompetities is hier unaniem mee ingestemd.

De European Leagues is de belangenbehartiger van 39 nationale voetbalcompetities in Europa die samen meer dan 1.000 clubs in 33 verschillende landen vertegenwoordigen. Deze Europese belangenvereniging richt zich op het verbeteren en beschermen van de nationale competities, zodat zij hun clubs kunnen helpen op het hoogste sportieve niveau te presteren.

Om dit te bereiken heeft de European Leagues continue dialoog met UEFA, FIFA, Europese commissie en andere internationale stakeholders in het voetbal. Daarnaast richt de belangenvereniging zich op zaken als kennisdeling tussen competities, het faciliteren van gezamenlijke business opportuniteiten en verzet tegen de toenemende druk op spelers en nationale competities door een steeds drukkere internationale speeldagenkalender.

Jan de Jong, directeur Eredivisie: "Ik denk dat het belangrijk is dat de European Leagues aan zoveel mogelijk onderhandelingstafels komt te zitten. Daar, en alleen daar, kun je het verschil maken om tot een eerlijkere verdeling van geld te komen tussen de grotere en de minder grote voetballanden. Namens het hele Nederlands voetbal wil ik daar graag actief aan bijdragen om tot meer solidariteit te komen."

Namens het hele Nederlands voetbal wil ik daar graag actief aan bijdragen om tot meer solidariteit te komen.
Jan de Jong (Eredivisie CV)

Eredivisie-directeur Jan de Jong

Dit artikel delen