Eredivisie

Eredivisie CV is tegen de verlenging van Zuid Amerikaanse interlandperiodes

De Eredivisie CV is tegen de uitbreiding van de komende twee interlandperiodes met twee extra dagen voor de Zuid-Amerikaanse landen. De FIFA heeft daartoe besloten ondanks onderbouwde bezwaren van de World League Forum (WLF), de European Leagues (EL) en de European Club Association (ECA). Zij waren allen wel bereid mee te denken en één extra dag te accepteren.

Jan de Jong, directeur Eredivisie: “Door de eenzijdige uitbreiding door de FIFA kan de situatie ontstaan dat spelers fysiek of zelfs logistiek niet kunnen spelen in de Eredivisie. Dat is een onwenselijke situatie. We willen ons altijd constructief opstellen en actief meedenken. En zien daarbij natuurlijk ook het belang in van vertegenwoordigend voetbal, maar nu kunnen clubs waar de spelers onder contract staan deze niet opstellen in de nationale competities."

Wij steunen de clubs die er voor kiezen hun spelers niet af te staan
Jan de Jong, directeur Eredivisie

"De spelers zijn of lichamelijk gesloopt of halen het simpelweg niet om tijdig terug te zijn in Nederland. Dat doet iets met de sportieve balans, maar zeker ook met waarde van de Eredivisie. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Wij steunen dan ook de clubs die er voor kiezen hun spelers niet af te staan”, aldus De Jong.

De Eredivisie CV schaart zich hiermee achter het standpunt van onder meer LaLiga (Spanje), Premier League (Engeland), andere Europese competities en de koepelorganisaties WLF, EL en ECA.

Dit artikel delen