Eredivisie

Eredivisie lanceert ism NLvoorelkaar een landelijk vrijwilligersplatform

Vandaag lanceert de Eredivisie CV in samenwerking met NLvoorelkaar, de 18 Eredivisieclubs en partners van de competitie het landelijk vrijwilligersplatform Eredivisievoorelkaar.nl. Op dit platform kan iedereen kenbaar maken of hij/zij door de Coronacrisis ergens hulp bij kan gebruiken of juist wil bieden. Doel van de samenwerking is om de kracht van voetbal in te zetten om zoveel mogelijk hulpvragen op te sporen en in te vullen.

Nadat de 18 Eredivisie-aanvoerders eerder vanuit huis een oproep deden aan alle Nederlanders om thuis te blijven en speciale waardering uit te spreken voor de mensen die werkzaam zijn in vitale beroepen, wordt men nu opgeroepen om (waar mogelijk) een bijdrage te leveren voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Het gaat hierbij om hulpvragen zoals het doen van boodschappen voor mensen in vitale beroepen of ouderen, te bellen naar mensen die behoefte hebben aan een telefoontje, een kaartje te sturen of op een andere manier een steuntje in de rug te geven.

Iedereen wordt door het virus geraakt, waarbij voetbal in deze tijd van ondergeschikt belang is. De Eredivisie vindt het belangrijk om zich, zeker in deze moeilijke periode, in te zetten voor de maatschappij. Met de lancering van het platform wil de Eredivisie haar landelijke netwerk inzetten om het vrijwilligersplatform bekender te maken. Daarnaast gaat de Eredivisie zelf het goede voorbeeld geven door medewerkers, partners, spelers en andere betrokkenen in te zetten voor het platform.

Kun jij ook wat hulp gebruiken of wil jij juist mensen helpen? Ga dan snel naar www.eredivisievoorelkaar.nl

Dit artikel delen