Eredivisie

Eredivisie live te zien in Japan

Vanaf speelronde 22 (16 februari) kunnen Japanse voetbalfans de Eredivisie live kijken via het betaalde satellietkanaal Fujitv NEXT en FOD. De deal, die werd gefaciliteerd door IMG, brengt de Eredivisie naar Japan tot het einde van het seizoen 2024-2025. Dit seizoen zijn zes Japanse spelers actief in de Eredivisie.

De samenwerking tussen de Eredivisie en Fujitv benadrukt de toenemende wereldwijde vraag naar de Eredivisie, en is onderdeel van de internationale strategie die de competitie halverwege 2023 is gestart. De Eredivisie was in de seizoenen 2016-2017 tot en met 2019-2020 al te zien op Fujitv. Tot het einde van de overeenkomst zendt Fujitv maximaal 156 eredivisiewedstrijden uit.

Japanse spelers in de Eredivisie

De Eredivisie kent een rijke historie aan Japanse spelers. Onder andere middenvelder Shinji Ono (Feyenoord), buitenspeler Ritsu Doan (PSV en FC Groningen) en Keisuke Honda (VVV-Venlo) schitterden eerder in de Nederlandse Eredivisie. In het huidige seizoen laten de volgende Japanners hun kwaliteiten in de competitie zien:

  • Yukinari Sugawara (AZ)
  • Ayase Ueda (Feyenoord)
  • Koki Ogawa (N.E.C. Nijmegen)
  • Kodai Sano (N.E.C. Nijmegen)
  • Koki Saito (Sparta Rotterdam)
  • Shunsuke Mito (Sparta Rotterdam)

IMG vertegenwoordigt de Eredivisie internationaal

IMG vertegenwoordigt de Eredivisie in het buitenland reeds 20 jaar en heeft een essentiële rol gespeeld om de competitie naar Japanse huishoudens te brengen. IMG ARENA beheert op haar beurt de mediarechten richting derden, inclusief online platforms.

Dit artikel delen