Eredivisie

Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi

Met het stilvallen van het voetbal, biedt een groep van acht Europese voetbalcompetities, onder aanvoering van koepelorganisatie European Leagues, een vervangende vorm van entertainment aan haar jonge fans. In een online EA SPORTS FIFA20-toernooi nemen zij het tegen elkaar op in het 'Stay2Score'-toernooi.

Onder andere de Spaanse, Italiaanse en Zweedse competities leveren een viertal spelers, bestaande uit twee EA SPORTS FIFA esporters en twee voetballers of influencers. Ook Nederland is hierin vertegenwoordigd, met Bryan Hessing en Silvester van der Water die vanuit Heracles Almelo deelnemen, en Tony Kok en Sam Kersten die in het PEC Zwolle-shirt aantreden. Deze clubs zijn gekozen op basis van hun prestaties in het huidige edivisie-seizoen. Beide clubs kwalificeerden zich voor de eDivisie Finals, die op 15 februari jl. in AFAS Live werden gespeeld voor ruim 2.000 toeschouwers.

Deze samenwerking tussen voetbalcompetities is uniek; nooit eerder werkten acht topcompetities uit het betaald voetbal samen om de beste en bekendste spelers samen te brengen in een online toernooi. 

Naast de Eredivisie nemen de volgende competities deel: Bundesliga (Oostenrijk), Pro League (België), Eredivisie, Serie A (Italië), Ekstraklasa (Polen), Liga Portugal, LaLiga (Spanje) en Allsvenskan (Zweden).

De eerste uitzending van het Stay2Score-toernooi is op woensdag 13 mei en is vanaf 18.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van de edivisie. De overige uitzenddagen zijn op zaterdag 16 mei, woensdag 20 mei, vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei.

De toernooi-opzet is als volgt:

• Elke ontmoeting bestaat uit twee wedstrijden. In de eerste wedstrijden nemen de EA SPORTS FIFA-esporters het tegen elkaar op, vervolgens spelen de voetballers tegen elkaar. De scores van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld tot de uiteindelijke uitslag.

• De verschillende Europese competities nemen het tegen elkaar op in een zogenaamd Round-robin format. Dit betekent dat elke competitie tegen elkaar speelt.

• De top 4 kwalificeert zich voor de halve finales. De winnaars van beide halve finales spelen direct daarna de finale.

De uitvoerder van het Stay2Score-toernooi is DreamHack, bekend als strategisch partner van de edivisie. DreamHack is verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het toernooi en het registreren en uitzenden van de wedstrijden.

Meer informatie is te vinden op stay2score.com

Dit artikel delen