Eredivisie

Eredivisie Oeuvre Award postuum voor Wim Jansen

Feyenoord-icoon Wim Jansen wordt dinsdagavond postuum geëerd tijdens de Eredivisie Awards. Jansen, die in januari van dit jaar overleed, krijgt de Eredivisie Oeuvre Award op zijn naam. De oeuvreprijs wordt tijdens de live-uitzending op ESPN in ontvangst genomen door de familie van de 65-voudig international.

Uitzonderlijke staat van dienst

Wim Jansen is na Arjen Robben de tweede ontvanger van de Eredivisie Oeuvre Award. De prijs wordt uitgereikt aan iemand met een uitzonderlijke staat van dienst in het Nederlandse voetbal. Jansen groeide uit tot een van de beste voetballers uit de clubhistorie van Feyenoord. Hij was de jongste speler van de ploeg die in 1970 als eerste Nederlandse club de Europacup I wist te winnen. Datzelfde jaar veroverde Feyenoord de Wereldbeker. In de periode tot 1980 sleepte de middenvelder met de club ook de UEFA Cup, drie keer de landstitel en eenmaal de KNVB Beker binnen.

Eredivisie Awards morgenavond uitgereikt

In aanwezigheid van de familie van Wim Jansen, spelers, coaches en andere prominenten uit de Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie worden op dinsdag 30 augustus de Eredivisie Awards uitgereikt in DeFabrique in Utrecht. De locatie wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot club. De avond wordt gehost door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias. De awardshow is om 20.30 uur live te zien op ESPN.

Dit artikel delen