Eredivisie

Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen

De Eredivisie heeft het officiële logo onthuld voor het jubileumseizoen 2021-2022. Volgend seizoen bestaat de Eredivisie 65 jaar.

Op 2 september 2021 is het precies 65 jaar geleden dat de eerste speelronde in de Eredivisie gespeeld werd. Sindsdien kwamen er 54 (ex-)betaald voetbalclubs uit in de Eredivisie, goed voor 19.534 wedstrijden, 60.180 doelpunten, meer dan 2.000 gedragen tenues en acht verschillende landskampioenen.

Het huidige Eredivisielogo, in 2017 ontwikkeld door designbureau Dog and Pony, wordt aangepast naar een jubileumlogo en vormt de aftrap van de viering van 65 jaar Eredivisie. “Met de gestileerde lauwerkrans en het woordbeeld letterlijk als een kroon op het beeldmerk, geven we het Eredivisielogo een feestelijke uitstraling zonder de iconische kwaliteit te verliezen. Met dit jubileumlogo verbinden we alle initiatieven die in dit bijzondere jaar gaan plaatsvinden” aldus Pol van Haren, Creative Director van Dog and Pony.

Het nieuwe Eredivisielogo is vanaf volgend seizoen te zien in alle uitingen van de Eredivisie, zoals op de nieuwe wedstrijdbal, reclameborden in de stadions en de mouwbadge. Daarnaast verschijnt het logo in alle (live-)uitzendingen op ESPN en NOS.

Het 65e jubileum wordt een seizoen lang gevierd. Vanaf de zomerstop wordt er meer bekend gemaakt over de andere initiatieven die in het kader van 65 jaar Eredivisie georganiseerd worden.

Dit artikel delen