Eredivisie

Eredivisie presents: EA Sports FC 24 launch event

Op woensdag 20 september toverde EA Sports het Eredivisie voetbalhuis om tot het FC 24 HQ waar een exclusieve launch van de nieuwe game plaatsvond. Eredivisiespelers, partners, influencers en andere prominenten maakten voor het eerst kennis met FC 24.

Eredivisie voetbalhuis, een pareltje

In het bosrijke Zeist, gelegen tegenover en tevens onderdeel van de KNVB Campus, vind je het Eredivisie voetbalhuis. Een statige witte villa waar de Eredivisie CV dagelijks werkt aan de ontwikkeling van de grootste voetbalcompetitie van Nederland. Zowel commercieel, organisatorisch, sportief technisch als op merkniveau worden vanuit het voetbalhuis de stappen gezet die de Eredivisie naar een nog hoger niveau tilt.

Gaming en esports is hier een belangrijk onderdeel van. Het Eredivisie voetbalhuis is dan ook een perfecte locatie om een exclusief evenement als het EA Sports FC 24 Launch Event te organiseren. Marc Rondagh, Head of Marketing & Commerical development bij de Eredivisie CV, over de samenwerking met EA: "We hebben het Voetbalhuis van de Eredivisie omgetoverd tot een exclusieve en intieme setting die volledig in lijn was met de Eredivisie CV (Eredivisie & KPN eDivisie) en EA Sports. Het spelletje voetbal is in zijn diverse gedaanten gevierd: virtueel, middels de game, en de fysieke oervorm. Op naar nog meer voetbalplezier!"

Eredivisiespelers goed vertegenwoordigd

De kans om een eerste potje FC 24 te spelen en alvast een exemplaar van de game mee naar huis te kunnen nemen liet menig prominent niet aan zich voorbijgaan. Feyenoorders Quilindschy Hartman en Mats Wieffer, N.E.C.-aanvoerder Lasse Schöne en flink aantal spelers van Almere City FC, Excelsior, FC Volendam, FC Utrecht en sc Heerenveen grepen de controller voor een virtuele confrontatie. Ook Dirk Kuijt, die samen met zijn kinderen aanwezig was, bleek nieuwsgierig naar het nieuwe spel.

Media partner ESPN nam tijdens de avondsessie een item op voor ESPN Vandaag 👇

Dit artikel delen