Eredivisie

Eredivisie Shirt Festival: dit zijn volgens fans de mooiste shirts

De Eredivisie CV lanceerde samen met de clubs op 17 april het Eredivisie Shirt Festival. Een ode aan 64 jaar Nederlandse voetbalhistorie, die startte met een online verkiezing rondom 1.754 thuis- en uitshirts. Inmiddels is de stembus gesloten: in dit bericht lees je wat er nog voorbij gaat komen en wat volgens fans de mooiste eredivisieshirts aller tijden zijn. 

Mooiste Eredivisieshirt aller tijden

De afgelopen twee weken heeft het Eredivisie Shirt Festival 208.578 bezoekers getrokken die samen meer dan 1,1 miljoen pagina’s met shirts hebben bekeken. Daarvan hebben 54.088 voetbalfans een top 3 samengesteld, waardoor 162.264 shirts zijn genomineerd voor het mooiste eredivisieshirt aller tijden.

De vakjury, bestaande uit Jan Joost van Gangelen (FOX Sports), Frank Evenblij (Bureau Sport), Arno Kantelberg (Esquire), Sjoerd Mossou (AD) en Victoria Koblenko (actrice/presentatrice), buigt zich over de 25 mooiste shirts van de verkiezing. Op vrijdag 8 mei maken zij bekend wat het mooiste shirt uit de geschiedenis van de eredivisie is.

#Voetbalshirtvrijdag

Vrijdag 8 mei is het ook #voetbalshirtvrijdag! Het ultieme einde van het Eredivisie Shirt Festival en dé dag in het jaar waarop je de hele dag in je favoriete voetbalshirt loopt. De afgelopen weken heeft voetbalminnend Nederland via de verkiezing laten weten wat zijn of haar favoriete eredivisieshirt is. Op 8 mei volgt de laatste oproep: Trek je mooiste eredivisieshirt uit de kast en deel je liefde voor het shirt op social media via de hashtag #voetbalshirtvrijdag

De mooiste Eredivisieshirts volgens fans 

Op dinsdag 5 mei is door FOX Sports en AD bekendgemaakt wat de mooiste shirts zijn van de voormalig betaald voetbalclubs, zoals FC Wageningen, RBC Roosendaal en Xerxes / DHC '66. Op woensdag 6 mei volgden clubs uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie en op donderdag 7 mei alle Eredivisieclubs. Bekijk hieronder de mooiste shirts volgens alle fans.

Dit artikel delen