Eredivisie

Eredivisie Shirt Festival winnaar Mercur Partnership van het jaar

Het Eredivisie Shirt Festival heeft de ‘PostNL Mercur Partnership van het jaar’ award gewonnen! De Mercurs zijn dé vakprijzen voor de mediabranche, een hele eer dus. Ruud van der Knaap, sportmarketeer Triple Double, ontving namens de Eredivisie, Triple Double en Santos de prijs tijdens de 23e editie van de Mercus. 

Samen met de (ex-)Eredivisieclubs, Triple Double, Santos, FOX Sports en AD introduceerden we op 17 april dit jaar het Eredivisie Shirt Festival. Een ode aan 64 jaar Eredivisie en alle 1.754 shirts die sinds de oprichting in 1956 zijn gedragen. Via eredivisie.nl/esf vroegen we voetbalminnend Nederland wat het allermooiste shirt ooit is.

Liefhebbers lieten zich in drie weken massaal gelden wat resulteerde in 686.858 likes, 211.000 bezoekers en 162.264 stemmen.  Ook was het onderwerp van gesprek in andere vakmedia, zoals De Telegraaf, Radio Veronica, Veronica Inside, NPO Radio 1, het Jeugdjournaal en veel meer. 

Een vakjury, bestaande uit Jan Joost van Gangelen (FOX Sports), Frank Evenblij (Bureau Sport), Arno Kantelberg (Esquire), Sjoerd Mossou (AD) en Victoria Koblenko (actrice/presentatrice), besprak twee uur lang hun favorieten en kozen één definitieve winnaar: het Willem II thuisshirt van 1954 tot 1966. Zo werd er alsnog een prijs uitgereikt in een periode, waarin voetballiefhebbers het helaas moesten stellen zonder Eredivisie-wedstrijden. 

Mercurs 2020

Het Eredivisie Shirt Festival was eerder genomineerd als 'Best Digital Platform' op het internationale World Football Summit. Op het WSF moesten we de eer en prijs helaas aan de Duitse voetbalbond overlaten, waarna alle hoop was gevestigd op de Mercurs 2020. En met succes! Het ESF sleept de prijs voor Mercur Partnership van het jaar binnen!

In de categorie 'PostNL Mercur Partnership van het Jaar' won het Eredivisie Shirt Festival van de andere genomineerden: #GIRLZtalksspecial' (GIRLZ en Trimbos-instituut & Kindertelefoon), Samen in Mode (LINDA. en bol.com), Goed onderwijs, ik teken ervoor (Ouders van NU en Algemene Onderwijsbond) en Happy Days (vtwonen en fonQ).

Ben jij benieuwd naar het Eredivisie Shirt Festival? De pagina met alle 1.754 shirts is nog altijd te bekijken via: https://esf.eredivisie.nl/

Dit artikel delen