Eredivisie

Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week

De ex-Eredivisiespeler van de week is Erik Pieters. De 31-jarige linksback kan terugkijken op een succesvol debuut voor Burnley FC, dat mede dankzij de inbreng van de linksback won van Southampton (3-0). 

Pieters had met twee assists op Ashley Barnes een belangrijk aandeel in de zege op Southampton. Pieters is één van de drie spelers met twee assists in de eerste Premier League-speelronde: met Riyad Mahrez en Paul Pogba schaart de voormalig linksback van onder meer FC Utrecht en PSV zich niet in het minste rijtje spelers. 

Pieters blonk in meerdere opzichten uit in speelronde 1. In de wedstrijd Burnley – Southampton was er geen speler met meer gecreëerde kansen (2), passes (56), balcontacten (97), succespercentage qua persoonlijke duels (90%) of tackles (7) dan hij.

Pieters is na een seizoen in de Championship en de Ligue 1  weer terug in de Premier League. Het is alweer zijn zesde seizoen op het hoogste niveau in Engeland. Hij speelde zijn 170e Premier League-wedstrijd, waarmee hij momenteel op een tiende plaats staat qua Nederlanders. (Patrick van Aanholt is nr. 11 met 163 wedstrijden).

Nederlanders actief in de Premier League:
1. George Boateng (384 wedstrijden)
2. Dennis Bergkamp (315 wedstrijden)
3. Edwin van der Sar (313 wedstrijden)
4. Jimmy Floyd Hasselbaink (288 wedstrijden)
5. Mario Melchiot (284 wedstrijden)
6. Robin van Persie (280 wedstrijden)
7. Dirk Kuyt (208 wedstrijden)
8. Kenneth Monkou (198 wedstrijden)
9. Boudewijn Zenden (180 wedstrijden)
10. Erik Pieters (170 wedstrijden)

 

Dit artikel delen