Eredivisie

EURO 2020 en Bekerfinale uitgesteld

Dinsdag werd bekend dat EURO 2020 een jaar wordt uitgesteld en op 11 juni 2021 van start gaat. Dit besluit werd unaniem genomen door de UEFA en de 55 aangesloten bonden. Ook de TOTO KNVB Bekerfinale wordt verplaatst en er is meer ruimte ontstaan om de Eredivisie te spelen. 

De KNVB heeft de finale van het bekertoernooi tussen Feyenoord en FC Utrecht afgelast vanwege de verregaande maatregelen in verband met het coronavirus. De voetbalbond heeft nog geen nieuwe datum vastgesteld voor de eindstrijd in De Kuip. Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB: "De huidige datum (19 april) komt gezien het advies om niet collectief te trainen tot en met 6 april plus de periode die nodig is om de selecties weer wedstrijdfit te krijgen nu te dichtbij.”

Door het wegvallen van EURO 2020 is er meer ruimte ontstaan voor het speelschema van de Eredivisie. Eric Gudde: “De startdatum van EURO2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema’s. In samenwerking met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. Na de gesprekken dinsdag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden."

Dit artikel delen