Eredivisie

Ex-Eredivisie speler van de week: Enes nal

De ex-Eredivisie speler van deze week is Enes Ünal. De ex-FC Twente spits was afgelopen zondag zeer belangrijk in het EK-kwalificatieduel tegen Andorra door twee keer te scoren. Turkije plaatste zich vorige week donderdag al voor het EK 2020 door 0-0 te spelen tegen IJsland. In die wedstrijd bleef Ünal 90 minuten op de bank.

Enes Ünal kwam in de huidige EK-kwalificatiereeks van Turkije tot afgelopen weekeinde niet in actie. Zondagavond stond de spits wel aan de aftrap, in de laatste kwalificatiewedstrijd van de Turken tegen Andorra. Het was de dertiende interland voor hem, maar niet eentje die hem ongeluk bracht. In zijn dertiende interland maakte de spits namelijk zijn eerste én zijn tweede doelpunt voor Turkije. Ünal was de enige doelpuntenmaker van de avond, aangezien het duel eindigde in 0-2.

De huidig 22-jarige zette zichzelf in 2016 en 2017 op de kaart in Nederland. Ünal was toen eigendom van Manchester City, maar maakte als huurling furore bij NAC Breda en FC Twente. Voor NAC scoorde hij acht keer in elf competitiewedstrijden in de tweede seizoenshelft in de Eerste Divisie van 2015/16. Manchester City verhuurde hem het seizoen erna aan FC Twente, dat mede door Ünal zevende werd in de Eredivisie. Lang voerde de Turkse spits de topscorerslijst van de Eredivisie 2016/17 aan, waar hij uiteindelijk als vijfde op eindigde met achttien doelpunten. Dat seizoen maakten alleen Nicolai Jørgensen, Ricky van Wolfswinkel, Samuel Armenteros en Reza Ghoochannejhad meer Eredivisietreffers dan Ünal (18).

Zijn prestaties in de Eredivisie leverden hem een transfer naar de Primera División op, want Villarreal nam Ünal over van Manchester City. In de Spaanse competitie staat de teller van Ünal momenteel op dertien doelpunten in 75 wedstrijden voor Villarreal, Levante en zijn huidige club Real Valladolid (verhuurd door Villarreal).

Dit artikel delen