Eredivisie

Ex-Eredivisie speler van de week: Tonny Vilhena

Tonny Vilhena maakte afgelopen zomer na acht jaar de overstap van Feyenoord naar het buitenland. De middenvelder kwam in de Eredivisie tot 208 wedstrijden, waarin hij 36 keer scoorde en 22 assists gaf. Hij tekende bij het Russische FK Krasnodar waarmee hij op dit moment een mooie gedeelde derde positie bezet. Na vier opeenvolgende remises wist Krasnodar afgelopen weekend eindelijk weer eens de volle buit te pakken, mede door een goed spelende Vilhena.

De 24-jarige maakte na zeven minuten de openingstreffer op bezoek bij Arsenal Tula. Uiteindelijk stapte Krasnodar met een 2-1 zege van het veld. De oud-Feyenoorder ging in dat duel voorop in de strijd, hij was de speler van FK Krasnodar die de meeste duels aanging (16), de meeste overtredingen maakte (4) en het vaakst balbezit won (11 keer). Zijn doelpunt én strijdkracht leverden Tonny Vilhena de titel ‘man van de wedstrijd’ op.

Het was pas de tweede competitietreffer voor Vilhena in Rusland, de middenvelder valt vooral op door zijn onverzettelijkheid. Dit seizoen is Vilhena de speler van Krasnodar met de meeste duels in de Russische competitie (151) terwijl er slechts twee ploeggenoten vaker balbezit wonnen dan Vilhena.

Meeste persoonlijke duels voor FK Krasnodar dit seizoen

Speler

Duels

Tonny Vilhena

151

Shapi Suleymanov

133

Aleksandr Martynovich

132

Ruslan Kambolov

129

Cristian Ramírez

127

 

Meeste balbezit gewonnen voor FK Krasnodar dit seizoen

Speler

Balbezit gewonnen

Cristian Ramírez

91

Sergey Petrov

85

Tonny Vilhena

82

Kristoffer Olsson

81

Ruslan Kambolov

81

 

Vilhena valt momenteel even buiten het keurkorps van Ronald Koeman, maar wil er natuurlijk alles aan doen om komende zomer ook te schitteren op het EK. Zijn goede optreden tegen Arsenal Tula zal hem wat dat betreft vertrouwen moeten geven.

Dit artikel delen