Eredivisie

Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman

De Ex-Eredivisiespeler van de week is Henk Veerman. De oud-speler van sc Heerenveen scoorde voor St. Pauli de openingstreffer in de Hamburger Stadtderby tegen HSV. Een doelpunt waar fans van St. Pauli het waarschijnlijk nog lang over zullen hebben. 

Veerman scoorde met zijn enige schot van de wedstrijd en kon verder aardige cijfers overleggen: hij ging meer persoonlijke duels aan dan iedere andere speler in de derby (19), terwijl er ook geen speler was die er meer won dan Veerman (10, gedeeld met Matt Penney).

Het doelpunt, voorbereid door een andere ex-Eredivisiespeler (Ryo Miyaichi), betekende zijn zevende dit seizoen in de 2. Bundeliga in twaalf wedstrijden. Veerman scoort dit seizoen gemiddeld eens per 129 minuten; het één-na-beste gemiddelde voor een speler met minstens vijf treffers dit 2. Bundesliga-seizoen. 

 

Veerman is met name in zijn laatste paar wedstrijden in vorm. De spits zorgde in zijn laatste zeven competitiewedstrijden voor zes doelpunten: tegen SV Wehen Wiesbaden, DSC Arminia Bielefeld, SpVgg Greuther Fürth, VfB Stuttgart, Holstein Kiel en SG Dynamo Dresden was de aanvaller al eerder trefzeker.

Henk Veerman speelde 94 wedstrijden voor sc Heerenveen in de Eredivisie, waarin hij 17 doelpunten maakte en 8 assists verzorgde. 

 Seizoen  Team  Wedstrijden  Goals  Assists
 2014/15  sc Heerenveen  14  2  3
 2015/16  sc Heerenveen  26  6  3
 2016/17  sc Heerenveen  23  5  0
 2017/18  sc Heerenveen  31  4  2

 

Dit artikel delen