Eredivisie

Ex-Eredivisiespeler van de Week: Kasper Dolberg

Kasper Dolberg heeft OGC Nice met twee doelpunten langs Olympique Lyon geleid. In Allianz Riviera won Nice zondagmiddag met 2-1. Door een uitstekende reeks is de voormalig Ajacied de ex-Eredivisie Speler van de Week.

Met een intikker maakte Dolberg, vorig jaar overgekomen van Ajax, na ruim een half uur de 1-0. Lyon kwam vlak voor rust op gelijke hoogte, totdat Dolberg na een uur de beslissende 2-1 tegen de touwen schoot. Door de zege sluit Nice weer aan in de strijd om Europees voetbal.

 

Dolberg maakt redelijk veel ‘belangrijke’ treffers voor zijn team. Zes van de acht doelpunten die hij dit seizoen noteerde waren de eerste goals van Nice in een duel.

Tegen Lyon kwam Dolberg tot vier schoten, die allemaal tussen de palen waren. Dit is exemplarisch voor het seizoen van de Deen. Van zijn 33 schoten in de competitie waren er maar liefst 19 op doel, slechts drie spelers die minimaal vijf keer tot scoren kwamen in de Ligue 1 dit seizoen kunnen een betere schotnauwkeurigheid overleggen. Wat dit betreft blijft Dolberg topspelers als Kylian Mbappé en Neymar dus voor.

Ook het percentage schoten van Dolberg dat uiteindelijk een treffer oplevert is indrukwekkend te noemen. De spits kwam tot scoren met acht van zijn 33 pogingen wat gelijkstaat aan 24,2 procent. Dolberg heeft dus relatief weinig kansen nodig om tot scoren te komen, een goede eigenschap voor een spits!

De twee doelpunten van Kasper Dolberg zijn in de samenvatting op YouTube terug te bekijken.

 

Dit artikel delen