Eredivisie

Ex-Eredivisiespeler van de week: Robin Gosens

De ex-Eredivisiespeler van de week is deze keer Robin Gosens, die een aandeel had in de grootste Serie A zege ooit voor Atalanta.

Afgelopen zaterdag boekte Atalanta de grootste Serie A zege ooit. De ploeg uit Bergamo was met 0-7 te sterk op bezoek bij Torino, nog nooit eerder won Atalanta met zo’n groot verschil op het hoogste niveau in Italië. De ploeg staat op dit moment vijfde en doet dus nog volop mee voor een Champions League-ticket. Josip Ili i (13 doelpunten) en Luis Muriel (12 goals) waren dit seizoen het vaakst trefzeker voor Atalanta in de Serie A. Derde op de clubtopscorerslijst van Atalanta staat een Duitse Nederlander die dit seizoen grote indruk maakt als wingback. De in Emmerich geboren Robin Gosens maakte tegen Torino alweer zijn zevende competitietreffer van dit seizoen. Waarmee hij de meest scorende verdediger is in de vijf grootste Europese competities.

Meest scorende verdedigers top 5 competities dit seizoen

Speler 

Goals 

Robin Gosens

7

Philipp Max

6

Martin Hinteregger

6

Aleksandar Kolarov

5

Theo Hernández

5

 

Naast zijn zeven treffers liet Gosens ook al vier assists noteren, waardoor hij al direct betrokken was bij elf Serie A treffers in 18 wedstrijden dit seizoen. Dat is evenveel als in zijn 91 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij voor FC Dordrecht en Heracles Almelo zes keer tot scoren kwam en vijf assists gaf.

Robin Gosens in de Eredivisie

Seizoen 

Team 

Wedstrijden 

Goals 

Assists 

2016/2017

Heracles Almelo

28

2

4

2015/2016

Heracles Almelo

32

2

1

2014/2015

FC Dordrecht

31

2

0

Totaal

91

6

5

 

De verdediger beschikt dus ook over een Nederlands paspoort en zou dus in actie kunnen komen voor het Nederlands Elftal. Levert Atalanta na Hateboer en De Roon binnenkort een derde Oranje international?

 

Dit artikel delen