Eredivisie

FC Groningen neemt afscheid van Wormuth als hoofdtrainer

FC Groningen heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Frank Wormuth per direct stop te zetten. De Groningse club is tot de conclusie gekomen dat er binnen de club onvoldoende draagvlak is voor het langer laten aanblijven van de Duitse oefenmeester. De directie van de eredivisieclub betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen.

Hoewel de afgelopen maanden veel energie is gestoken in het realiseren van verbeteringen, heeft de Groningse clubleiding moeten vaststellen dat er geen basis is de samenwerking met Frank Wormuth succesvol te continueren.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht het besluit van FC Groningen als volgt toe: “We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig.”

FC Groningen bedankt Frank Wormuth voor zijn inzet voor de club. De Trots van het Noorden gaat zich beraden hoe het de technische staf vorm gaat geven richting de tweede helft van het seizoen 2022/2023 (FCGroningen.nl)

Dit artikel delen