Eredivisie

FC Twente verslaat Sparta Rotterdam en verzekert zich van Europees voetbal

FC Twente heeft ten koste van Sparta Rotterdam het laatste Europese ticket weten te grijpen. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen nadat de confrontatie in Rotterdam eerder deze week in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Joshua Brenet brengt Grolsch Veste in extase

Na een eerste helft waarin beide ploegen tevergeefs naar de voorsprong zochten, brak FC Twente vlak na rust het duel open via Joshua Brenet. De rechtsachter schoot op aangeven van Ugalde beheerst de bal achter doelman Olij. Een doelpunt dat goud waard bleek voor de thuisploeg.

Sparta kwam nog dichtbij de gelijkmaker. Arno Verschueren zag zijn inzet op tegen de lat eindigen, waardoor FC Twente met de schrik vrij kwam. Tot een slotakkoord van de Rotterdamse gasten kwam het echter niet.