Eredivisie

FC Utrecht strikt verdediger van Monaco

FC Utrecht kan volgend seizoen beschikken over de kwaliteiten van Arthur Zagre. De 19-jarige linksback, jeugdinternational van Frankrijk, wordt voor twee jaar gehuurd van AS Monaco. Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen.

Zagre genoot zijn opleiding bij Paris Saint-Germain, waar hij in 2019 op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte. In datzelfde jaar werd hij bij de Parijzenaren uitgeroepen tot het meest veelbelovende talent van de academie. AS Monaco nam Zagre twee jaar geleden over van Paris Saint-Germain en verhuurde de vleugelverdediger afgelopen seizoen aan DFCO Dijon.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, ziet in Zagre een back met veel potentie: ''Hij is een moderne vleugelverdediger, die met veel intensiteit speelt. Arthur is een echte atleet, en heel snel. Hij beschikt over voetballend vermogen, veel drive. Dat zijn punten die aanspreken en binnen onze speelwijze passen. We hebben hem kunnen overtuigen om voor ons project te kiezen en voegen daarmee een goede verdediger toe aan onze selectie. Het is mooi om in een team concurrentie te hebben. Arthur heeft de komende twee jaar de tijd om zich te ontwikkelen en de concurrentie aan te gaan.”

Hij is een moderne vleugelverdediger, die met veel intensiteit speelt. Arthur is een echte atleet, en heel snel.
Jordy Zuidam

“Ik weet dat FC Utrecht een grote club is in Nederland, die een mooie spelopvatting heeft. Het aanvallende voetbal dat FC Utrecht speelt, spreekt mij aan”, aldus Zagre, die met eerste elftal-speler Moussa Sylla van FC Utrecht nog bij AS Monaco samenspeelde en in het verleden ook samen met Jong FC Utrecht-middenvelder Albert Lottin op het veld stond. “Met Moussa en Albert heb ik contact gehad over FC Utrecht. Op de vragen die ik over de club stelde, kreeg ik alleen maar positieve antwoorden. Nu ben ik hier en ik ben klaar om aan de slag te gaan.”

Dit artikel delen