Eredivisie

Ferry de Haan promoveert tot algemeen directeur sc Heerenveen

Ferry de Haan (50) wordt met ingang van 1 juni 2023 algemeen directeur van sc Heerenveen en tekent een contract voor drie jaar. Daarmee heeft de club intern de opvolger van Cees Roozemond gevonden. De Haan werkt sinds juni 2021 als technisch manager in Friesland en blijft straks ook als algemeen directeur eindverantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid.

Ferry de Haan kijkt uit naar zijn nieuwe functie als algemeen directeur. "Ik vind het een grote eer om leiding te mogen geven aan deze fantastische club. Ik werk hier nu bijna twee jaar met veel plezier en merk aan alles dat sc Heerenveen een club is met veel potentie. We staan samen voor een aantal grote uitdagingen. Zo willen we sportief en financieel verdere stappen vooruit maken, onze voetbalfaciliteiten verbeteren en hebben we de ambitie om met sc Heerenveen structureel in het linkerrijtje van de eredivisie te spelen."

"Ook zijn er een aantal belangrijke lopende dossiers met onder andere Sportpark Skoatterwâld en de stadionhuur. Samen met Cees (Roozemond red.) ga ik de komende periode benutten voor een goede overdracht. Het is een geweldige uitdaging om onze club samen met de rest van het management, medewerkers, toezichthouders, sponsoren, supporters en vrijwilligers verder te ontwikkelen."

Na vier seizoenen eindverantwoordelijk te zijn geweest, zwaait Roozemond (63) aan het eind van het huidige seizoen af als algemeen directeur. Belangrijke opdrachten voor hem waren het creëren van bestuurlijke rust en het maken en implementeren van een meerjarig beleidsplan in samenwerking met alle stakeholders.

Roozemond: "Nu is het moment daar om in rust en met respect voor elkaar het stokje over te dragen. Ferry is een bestuurder met expertise en ervaring in de voetbalwereld. Samen gaan we zorgen voor een goede overdracht zodat de club verder kan met de ingezette koers en ik hoop daarbij uiteraard dat we samen de komende maanden nog voor een mooie sportieve verrassing kunnen gaan zorgen. Ik vertrek hier straks dan ook met een goed gevoel als algemeen directeur en hoop in het nieuwe seizoen veelvuldig als betrokken supporter terug te keren in het Abe Lenstra stadion." (sc-heerenveen.nl)

Dit artikel delen