Eredivisie

Feyenoord bevestigd komst Gernot Trauner

Gernot Trauner is de nieuwste aanwinst van Feyenoord. De 29-jarige Oostenrijkse centrumverdediger komt over van LASK Linz en tekent in De Kuip een contract voor vier jaar tot medio 2025.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is blij dat Trauner de verdediging van Feyenoord komt versterken. "Voor die linie waren we nadrukkelijk op zoek naar ervaring. Die hebben we gevonden in de persoon van Gernot, een zeer gelouterde speler die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelt. Hij is defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen. Een goede match dus", aldus Arnesen op de Feyenoord-website.

Met mijn ervaring hoop ik iets toe te voegen aan deze getalenteerde selectie
Gernot Trauner

Vijfvoudig Oostenrijks international Trauner zegt uit te kijken naar een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. "Het was geen gemakkelijke keuze om LASK te verlaten, maar na mijn eerste kennismaking met de stad Rotterdam en de club Feyenoord werd het me een stuk makkelijker gemaakt. Met mijn ervaring hoop ik iets toe te voegen aan deze getalenteerde selectie. Door mijn kennismaking met de trainer werd ik alleen nog maar enthousiaster, want ik pas denk ik bij de manier van spelen die hij voor ogen heeft."

Trauner sluit direct bij Feyenoord aan en gaat spelen met rugnummer 18, dat hij overneemt van Aliou Balde. De Senegalese aanvaller gaat spelen met 14.

Dit artikel delen