Eredivisie

Feyenoord-euforie duurt voort na zege op Willem II

Feyenoord blijft imponeren in de Eredivisie. De Rotterdamse ploeg boekte een eenvoudige zege op Eredivisie-revelatie Willem II: 2-0.

Feyenoord lijkt onklopbaar in de Eredivisie onder Dick Advocaat en pakte donderdag ook nog op overtuigende wijze een ticket voor de bekerfinale. Ook tegen Willem II vielen de Rotterdammers niet van de roze wolk af.

Feyenoord had zelfs geen enkele moeite met de eveneens sterk presterende ploeg uit Tilburg. Al voor rust was het verschil gemaakt door de thuisploeg. Jens Toornstra scoorde op technisch zeer fraaie wijze de 1-0 na een voorzet van Tyrell Malacia.

Steven Berghuis verdubbelde de voorsprong vanaf de penaltystip na hands van Dries Saddiki. Berghuis komt met zijn vijftiende treffer op gelijke hoogte met Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers.  De overwinning van Feyenoord kwam niet meer in gevaar, Luciano Narsingh verzuimde de score nog verder op te voeren.

Willem II was machteloos in De Kuip. De Tilburgers rekenden in uitduels af met AZ en Ajax, maar kwamen in Rotterdam niet in de buurt van een stunt. Willem II schoot slechts drie keer; het minste in een Eredivisie-wedstrijd dit seizoen. (FOX Sports

Dit artikel delen