Eredivisie Awards

Feyenoord hofleverancier in divers Eredivisie Elftal van de Maand

Herfstkampioen Feyenoord is met drie spelers hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand. Namens de Rotterdammers noteerden Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Sebastian Szymański de hoogste scores.

Opvallend is dat de rest van het team bestaat uit spelers van acht verschillende clubs. Naast FC Utrecht leveren ook Ajax, FC Twente, Go Ahead Eagles, N.E.C. Nijmegen, sc Heerenveen, SC Cambuur en Sparta Rotterdam allen één speler.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand november: João Virgínia (SC Cambuur), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Dávid Hancko (Feyenoord), Gijs Smal (FC Twente), Kenneth Taylor (Ajax), Philippe Rommens (Go Ahead Eagles), Orkun Kökcü (Feyenoord), Souffian El Karouani (N.E.C. Nijmegen), Sebastian Szymański (Feyenoord), Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam) en Taylor Booth (FC Utrecht).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen