Eredivisie

Feyenoord-icoon Wim Jansen op 75-jarige leeftijd overleden

Wim Jansen is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat maakt Feyenoord vandaag bekend, de club waarvoor hij het grootste gedeelte van zijn carrière speelde. De middenvelder won in 1970 met Feyenoord de Europa Cup 1 en de wereldbeker voor clubs. Vorig jaar werd bekend dat hij leed aan dementie.

Jansen groeide uit tot een van de beste voetballers uit de clubhistorie van Feyenoord. Hij was de jongste speler van de ploeg die in 1970 als eerste Nederlandse club de Europacup wist te winnen. Datzelfde jaar veroverde Feyenoord de Wereldbeker. In de periode tot 1980 sleepte de middenvelder met de club ook de UEFA Cup, drie keer de landstitel en eenmaal de KNVB Beker binnen. In totaal speelde hij 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 39 doelpunten maakte. Al op 20-jarige leeftijd debuteerde Jansen in het Nederlands elftal, waarvoor hij in totaal 65 keer in actie zou komen. Zowel in 1974 als in 1978 speelde hij met Oranje de WK-finale.

Na zijn loopbaan als speler kwam hij weer bij zijn club Feyenoord te werken. Eerst vier seizoenen als jeugdtrainer en daarna nog een seizoen als assistent-trainer. Naast uitstapjes als (assistent)trainer bij onder meer KSC Lokeren, het nationale elftal van Saoedi-Arabië en Celtic, werkte hij als trainer, technisch directeur en coach jeugdtrainers bij Feyenoord.

De Eredivisie wenst alle nabestaanden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Dit artikel delen