Eredivisie

Feyenoord legt Jahanbakhsh voor drie seizoenen vast

Feyenoord heeft de selectie versterkt met Alireza Jahanbakhsh. De 27-jarige vleugelaanvaller komt over van Brighton & Hove Albion FC en tekent een contract van drie seizoenen tot 2024 in De Kuip met een optie voor nog een seizoen

De vleugelspeler, die eerder het shirt van N.E.C. en AZ droeg, heeft een driejarig contract ondertekend met een optie voor nog een seizoen en komt over van Brighton & Hove Albion. Over de hoogte van de transfersom doen beide clubs geen mededelingen.

De Iraniër treft in De Kuip een drietal oude bekenden. In een team waarin Guus Til de diepgaande middenvelder was en Arne Slot de rechterhand van John van den Brom, excelleerde Jahanbakhsh als rechteraanvaller in het seizoen 2017/'18. Hij werd topscorer van de Eredivisie met 21 doelpunten en verdiende daarmee een transfer naar Engeland. Brighton & Hove Albion legde een recordbedrag neer voor Jahanbakhsh. AZ ontving 25 miljoen euro. Het hoogste bedrag dat de Alkmaarders ooit hebben ontvangen voor een speler.

Bij Feyenoord krijgt Jahanbakhsh de kans zijn carrière een nieuw leven in te blazen. Hij kwam weliswaar 50 keer in actie voor Brighton & Hove Albion in de Premier League, maar wist slechts twee keer te scoren. Het rendement strookte niet met het prijskaartje waarvoor Jahanbakhsh werd gekocht. Absolute hoogtepunt tijdens zijn Engelse periode was het doelpunt dat hij maakte tegen Chelsea op 1 januari van het vorige jaar. Met een volmaakte omhaal zette hij de gelijkmaker op het bord. Een goal die hele wereld over ging.

In 112 Eredivisie-optredens, waarvan 27 als speler van N.E.C., maakte Jahanbakhsh 39 doelpunten en gaf hij 31 keer een assist.


Dit artikel delen