Eredivisie

Feyenoord wint met grote cijfers van VVV-Venlo

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 12 februari een wedstrijd gewonnen. De Rotterdammers waren in eigen huis veel te sterk voor het hulpeloze VVV-Venlo: 6-0.

Feyenoord had al sinds 12 februari geen wedstrijd meer gewonnen, maar VVV was geenszins in staat om de slechte serie van de Rotterdamse ploeg verder uit te breiden.

Zonder topscorer/aanjager Georgios Giakoumakis en creatievelingen Zinédine Machach en Vito van Crooij konden de Venlonaren voorin geen vuist maken, achterin maakten de bezoekers het nog bonter.

Jens Toornstra, Lutsharel Geertruida en oud-VVV'er Bryan Linssen profiteerden voor rust van zwak verdedigend werk van de Venlose ploeg. Toornstra maakte er na rust nog een, ook Steven Berghuis en Eric Botteghin pikten een goaltje mee.

Vijftigste goal Toornstra

Toornstra tekende na een fout van Tobias Pachonik voor de 1-0, het was zijn vijftigste Eredivisie-goal voor Feyenoord. Hij werd daarmee pas de zesde speler in de historie van Feyenoord die daarin slaagde.

Alleen Dirk Kuijt, Pierre van Hooijdonk, Jon Dahl Tomasson en Graziano Pelle gingen hem voor. Onder meer Robin van Persie die op de tribune toekeek naast de geblesseerde doelman Justin Bijlow, bereikte deze mijlplaal niet.

De middenvelder maakte in de tweede helft ook nog zijn 51ste Eredivisie-goal van Feyenoord. Ook bij de 4-0 hielp de VVV-defensie een handje door de bal zo in de voeten te schuiven bij de doelgerichte middenvelder.

'Air Geertruida'

Lutsharel Geertruida, die terugkeerde in de basis voor de geblesseerde Bart Nieuwkoop, kopte vlak na de openingstreffer van Toornstra de 2-0 binnen. Het was de zesde kopgoal van 'Air Geertruida' dit seizoen, en de vierde in de Eredivisie (vijf goals totaal). 

Het doelpunt was een mooie beloning voor de verdediger die eerder deze week al kon rekenen op mooie reacties na een openhartig interview.

'Echte' spitsen op de bank

Dick Advocaat had Lucas Pratto, Robert Bozenik en Nicolai Jørgensen, de drie 'echte' centrumspitsen die wederom bankzitter waren, opnieuw niet nodig om zijn ploeg tot scoren te laten komen. Jørgensen, die als enige van dit drietal mocht invallen, bleef droogstaan. 

Gelegenheidsspits Bryan Linssen was wel weer trefzeker. De oud-speler van VVV mocht in de 31ste minuut alleen af op Thorsten Kirschbaum en toonde zich een koele afmaker bij de derde Feyenoord-treffer.

Ook Steven Berghuis, die voor rust een ongeïnspireerde indruk maakte maar in de tweede helft fraaie staaltjes voetbal liet zien, deelde nog in de feestvreugde. De aanvoerder van Feyenoord krulde de bal op karakteristieke wijze de bal prachtig in de bovenhoek: 5-0. Eric Botteghin bepaalde de eindstand met een kopbal op 6-0. 

VVV moet vrezen

Feyenoord komt door de zege weer dichter bij AZ en PSV, maar de concurrenten van de Rotterdammers moeten nog in actie komen dit weekend. VVV moet met slechts vijf punten voorsprong op plaats zestien én een dramatisch doelsaldo nog vrezen voor degradatie. 

Dit artikel delen