Eredivisie

FOX Sports Eredivisie Comeback Vanaf 1 augustus live op FOX Sports

Vanaf 1 augustus rolt de bal weer over de Nederlandse velden tijdens de ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’. In voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen spelen alle clubs de hele maand augustus een reeks van onderlinge oefenwedstrijden. Per Eredivisieclub worden minimaal twee wedstrijden live uitgezonden op FOX Sports.

De hele maand augustus, elke dag een wedstrijd

Naast alle Eredivisieclubs komen ook de Keuken Kampioen Divisieclubs in actie. In dat verband worden nog eens minimaal tien extra onderlinge oefenduels live uitgezonden. Hierdoor is op FOX Sports gedurende de hele maand augustus bijna dagelijks een live wedstrijd te zien uit de twee hoogste Nederlandse competities. De programmering wordt verder versterkt met de ontknoping van de UEFA Europa League 2019/20.

Frank Rutten, FOX Sports: “We mogen weer. In die drie woorden zal iedereen die het Eredivisie en Keuken Kampioen Divisievoetbal een warm hart toedraagt zich herkennen. Met de hele maand augustus bijna dagelijks een live wedstrijd is het Nederlandse voetbal direct op volle kracht terug op FOX Sports. We gaan er samen met de clubs en voor alle fans een groot voetbalfeest van maken.”

De miljoenen voetballiefhebbers hebben er lang op moeten wachten sinds de competitie medio maart werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Zondag 8 maart werd er dit jaar voor het laatst gevoetbald in de Eredivisie, PSV versloeg toen FC Groningen met 0-1. Met de start van de FOX Sports Eredivisie Comeback is 1 augustus nu de dag om naar uit te kijken.

Jan de Jong, Eredivisie CV: “We maken grote stappen. Twee maanden geleden dacht niemand in Nederland aan voetbal. Laat staan dat we al zo snel weer zouden kunnen gaan voetballen. Nu staat er achter pijler 2 van het Deltaplan, het trainen in groepsverband en spelen van (oefen)wedstrijden, al een groen vinkje. Het voetbal is op weg naar het nieuwe normaal. Dat is fijn en goed nieuws voor alle voetballiefhebbers, hulde aan de politiek. Maar uiteindelijk willen we natuurlijk wel verantwoord terug naar het oude normaal. Dat wil zeggen volle stadions.”

De wedstrijden zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de lokale overheden.

Dit artikel delen