Eredivisie Awards

FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019

Frenkie de Jong is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van het Seizoen 2018/2019. De middenvelder van Ajax was over 34 wedstrijden de best presterende voetballer van de competitie. PSV-verdediger Angeliño is Talent van het Seizoen.

image

 

De 22-jarige De Jong ontving de prijs donderdagmiddag uit handen van FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen. Dit gebeurde tijdens de huldiging van landskampioen Ajax op het Amsterdamse Museumplein. 

De middenvelder viel het hele seizoen op door onder meer zijn dribbels - waarvan driekwart succesvol was - en zijn passnauwkeurigheid van ruim 91 procent. Volgens de statistieken van Opta Sports was De Jong dit seizoen mede daardoor de beste speler op de Nederlandse velden. Eerder won De Jong al tweemaal de prijs voor Speler van de Maand.

Angeliño is Talent van het Seizoen

PSV-verdediger Angeliño is uitgeroepen tot Talent van het Seizoen 2018/2019. De linksback maakte een sterke indruk in zijn debuutseizoen voor de Eindhovenaren. Angeliño heeft de prijs te danken aan zowel zijn verdedigende als zijn aanvallende kwaliteiten. De Spanjaard wist onder andere 189 duels te winnen en 68 kansen te creëren. In september werd Angeliño al Talent van de Maand.

FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen overhandigde de prijs donderdagochtend aan Angeliño. 

image

 

Ajax en PSV domineren in Elftal van het Seizoen

In het Elftal van het Seizoen worden zeven van de elf positief ingenomen door spelers van Ajax. Namens PSV worden drie posities ingevuld. Vitesse-speler Martin Ødegaard is de enige speler van buiten de top-2 die een plek in het elftal heeft bemachtigd.

Het Elftal van het Seizoen, gebaseerd op individuele spelersstatistieken, bestaat uit keeper André Onana (Ajax), verdedigers Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Daley Blind (Ajax) en Angeliño (PSV), middenvelders Martin Ødegaard (Vitesse), Lasse Schöne (Ajax) en Frenkie de Jong (Ajax) en aanvallers Hakim Ziyech (Ajax), Luuk de Jong (PSV) en Dusan Tadic (Ajax).

Op de reservebank worden plaatsen ingenomen door keeper Marco Bizot (AZ), verdedigers Nico Tagliafico (Ajax), Nick Viergever (PSV), middenvelders Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag), Thulani Serero (Vitesse) en Younes Namli (PEC Zwolle) en aanvallers Adrián Dalmau (Heracles Almelo), Steven Berghuis (Feyenoord) en Steven Bergwijn (PSV).

image

Ranking op basis van statistieken

De prijs voor Speler van de Maand bestaat sinds dit seizoen en is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. De spelers worden individueel beoordeeld aan de hand van tientallen statistieken. Om in aanmerking te komen voor een prijs of een nominatie in het elftal moet een speler minstens twee derde van het totale aantal speelminuten gespeeld hebben. Voor de talentenprijs komen alleen spelers in aanmerking die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

Dit artikel delen