Eredivisie

Geen publiek bij wedstrijden FC Groningen dit seizoen

De eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en Sparta Rotterdam op zondag 28 mei wordt zonder publiek gespeeld. Ook bij het uitduel met Vitesse aankomende zondag zijn geen Groningse uitfans aanwezig. Dat heeft de veiligheidsdriehoek in Groningen besloten na de turbulente omstandigheden afgelopen weekend.

Nadat eerder al FC Groningen – N.E.C. Nijmegen het einde niet haalde door een geworpen plastic beker met inhoud richting de assistent-scheidsrechter, werd afgelopen week ook de vroegtijdig gestaakte thuiswedstrijd tegen Ajax uitgespeeld in een lege Euroborg. Tevens mag FC Groningen nu ook geen uitsupporters meer meenemen naar het treffen met Vitesse, komende zondag in Arnhem.

Gebaar

FC Groningen voelt de sterke behoefte een gebaar te maken richting haar trouwe supporters en sponsors. Daarom biedt de club supporters de mogelijkheid 3/17 deel van de seizoenkaart en/of het volledige bedrag van een los gekocht ticket voor de thuiswedstrijden tegen N.E.C., Ajax en Sparta vergoed te krijgen. Supporters die komend weekend het uitduel met Vitesse zouden bezoeken, krijgen hun geld terug voor de aangeschafte kaart.

Supporters die een tegemoetkoming van de club claimen, kunnen vanaf maandag 22 mei om 13.00 uur hier een formulier invullen. FC Groningen vraagt supporters dit te doen voor dinsdag 30 mei. De sponsorrelaties van FC Groningen krijgen apart bericht hierover.

Excuses

FC Groningen biedt op de website haar oprechte excuses aan voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet.

Dit artikel delen