Eredivisie Awards

Genomineerden bekend voor Eredivisie Speler van het Jaar 2023/’24

Dávid Hancko (Feyenoord), Luuk de Jong (PSV), Vangelis Pavlidis (AZ), Sem Steijn (FC Twente) en Joey Veerman (PSV) maken kans op de titel Eredivisie Speler van het Jaar 2023/‘24. Voor de award van beste speler in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Joëlle Smits (PSV) en Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) genomineerd.

Vangelis Pavlidis, Romée Leuchter en Tessa Wullaert zijn recent overgestapt naar buitenlandse clubs: Pavlidis naar SL Benfica, Leuchter naar Paris Saint-Germain en Wullaert naar Internazionale.

De winnaars van de Eredivisie Awards, een van de belangrijkste voetbalprijzen van Nederland, worden op maandag 2 september tijdens een feestelijke show in DeFabrique in Utrecht bekendgemaakt. De uitreiking is te volgen via een live-uitzending op ESPN om 20.30 uur en wordt gepresenteerd door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias.

Doelpunt van het Jaar en Oeuvre Award

Naast de Spelers van het Jaar-awards worden ook andere belangrijke prijzen uitgereikt: Johan Cruijff Talent van het Jaar (Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie), Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award.

De winnaars van de topscorersprijzen zijn al bekend: Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong winnen allebei de Willy van der Kuijlen-trofee 2023/'24. Zowel de spits van AZ als PSV maakten beiden 29 competitietreffers en zijn daardoor samen topscorer van de Eredivisie. Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) maakte de meeste goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie met 26 voltreffers.

Daarnaast wordt op 2 september de ‘Voetbal Geeft Prijs’ uitgereikt, een initiatief van de VriendenLoterij in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Deze competitie stimuleert eredivisieclubs om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. De genomineerden hiervoor zijn Excelsior Rotterdam, FC Twente en RKC Waalwijk.

De Eredivisie Awards

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV, Azerion Vrouwen Eredivisie en ESPN. VriendenLoterij, KPN en Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards. De Eredivisie Speler van het Jaar en Azerion Vrouwen Eredivisie Speler van het Jaar worden in samenwerking met spelersvakbond VVCS gekozen door de aanvoerders van de 18 eredivisieclubs. In samenwerking met Coaches Betaald Voetbal kiezen de trainers en bondscoaches het Johan Cruijff Talent van het Jaar in zowel de Eredivisie als Azerion Vrouwen Eredivisie.

Dit artikel delen