Eredivisie

Go Ahead Eagles – FC Groningen op initiatief van Kuipers in het teken van de Hersenstichting

“Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer.” Het waren woorden die dwars door de ziel sneden toen Bas Kuipers op 15 oktober 2022 direct na afloop van Go Ahead Eagles – sc Heerenveen ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. te woord stond. De Eagles-aanvoerder vertelde dat zijn vader drie dagen eerder twee hersenbloedingen had gehad en dat de dokters niets meer voor hem konden doen.

Daags na Go Ahead Eagles – sc Heerenveen overleed de vader van Bas. Om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek – en op die manier andere mensen het lot van zijn vader mogelijk te kunnen besparen – staat aankomende zondag de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen op initiatief van de Eagles-captain in het teken van de Hersenstichting.

De wedstrijdshirts die de spelers van Go Ahead Eagles tegen FC Groningen dragen, worden na afloop van het duel geveild via MatchWornShirt.com. De opbrengst van de shirtveiling komt ten goede aan de Hersenstichting. Ook is het mogelijk om geld te doneren aan de Hersenstichting via deze link.

Dit artikel delen